Recepten
Kaas
Leo's trots
Specialiteiten
3500 Artikelen
Tip's met Kaas

Wat kun je met kaas doen

Kaas om uit te delen.

Kaasfrietjes:
Snijd van een stuk kaas lange dunne reepjes, in de vorm van frietjes. Dip de kaasfrietjes in een vruchten- of dipsaus.


Op een feestje.

Kaasprikkers:
Maak met uitsteekvormpjes of een borrelglas verschillende figuren uit verschillende soorten Nederlandse kaas. Door deze kaasfiguurtjes met een schijfje komkommer, stukje ananas, kersttomaatjes, augurk, cocktailuitjes en een druif aan elkaar te rijgen, maakt feestelijke kaasprikkers.Voor bij de borrel.

Meloenbolletjes:
Maak met gebruik van een pommes parisienneboor 30 bolletjes meloen uit een rijpe meloen en leg deze 30 min. in rode port. Prik de meloenbolletjes op 30 blokjes belegen Goudse of Edammer kaas.


Tijdens de lunch.

Kaaspannenkoeken:
Maak een beslag van 100 gram bloem,1 ei, 2,5 dl. melk en een beetje zout. Bak hiervan in een hete pan met boter 4 pannenkoeken. Leg tijdens het bakken 2 plakjes jong belegen Goudse kaas op iedere pannenkoek.


Een feestelijk maaltijd.

Kaas fondue:
Verwarm in een fonduepan (die met knoflook is ingewreven) 5dl wijn totdat deze gaat bruisen.
Los hierin op 2/3 gruyerè waaronder appenzeller en 1/3 emmentaler. Bind, als de kaas gesmolten is, de fondue met maizena die met wat melk is aangelend. breng de fondue op smaak met peper, nootmuskaat en een scheutje kirch.


Na het diner.

Kaastableau:
Variatie van nederlandse kaassoorten zoals: zwitserse bergenkaas, Hollandse gatenkaas Tyentaler, boerentruffelel kaas, boernkruidenkaas Kernhem en Boerenkaas, gooise kaas, friese nagelkaas, geitenkaas met fenegrigriek, serveer er stokbrood, panforte en toastjes bij. Garneer met druiven en noten.