Recepten
Kaas
Leo's trots
Specialiteiten
3500 Artikelen
Tip's met Kaas

Recepten

Kalkoenrecept

RECEPT VOOR KALKOEN!!!

1/Maak de kalkoen eerst schoon met lauw water zowel de binnen als de buitenkant.

2/ Neem een wok en doe daar een pakje braadboter in ( croma of becel )

Maak de wok eerst heet en braad de kalkoen aan alle kanten lichtbruin aan door hem

om de 5 minuten te draaien tot die aan alle kanten goudbruin is.

3/ Kruid hem dan met kipkruiden ( van verstegen ) in de binnenkant.

4/ Doe er dan een stuk zuurkoolspek in en vul hem dan verder met appel.

5/ Kruid hem dan de buitenkant met kipkruiden ( van verstegen ).

5/ Leg hem op de braadslee, doe er dan dikke repen vet spek op en daarna afdekken met alu folie.

6/ Zet uw oven op 200 graden en kijk om de 15 minuten gedurende 1 a 1.5 uur.

7/ Licht af en toe de folie voorzichtig op en doe het hete vet met een grote lepel er overheen,

dek hem daarna iedere keer direct weer af.

8/ Zet uw oven na 1.5 uur ( na grote van uw kalkoen ) op 150 graden gedurende 1uur.

dus totaal 2.5 a 3 uur daarna terwijl u de rest van uw gerecht kookt op 100 graden.



EET SMAKELIJK !!!